Verhalen van Houten uit
              de oude doos: zoals mensen vroeger in de periode
tussen 1920 en 1970 hebben geleefd. Gebeurtenissen, situaties, hoop en wanhoop, geschiedenis, school, feest, oorlog en burenhulp, ziekte en hygiene, geld en schulden, mode en versleten kleding, de eerste auto, kerk, geloof en cafe...
De serie is opgetekend van de mensen zelf: oude Houtenaren die vrijwel hun hele leven in Houten en de direkte omgeving hebben gewoond. De laatste tientallen jaren is Houten ongelofelijk veranderd maar ook Nederland. Van de circa 40 duizend inwoners zijn nu nog slechts een paar duizend oorspronkelijke inwoners die nog weten hoe het was: hun leven zag er heel anders uit. Door er over te vertellen blijven vele herinneringen bewaard en kunnen zij dienen als bron om de geschiedenis van Houten nader onder woorden te brengen.


Deze aktie in het kader van "oral history" vond plaats naar aanleiding
van de wens om dit beeld van vroeger vast te leggen, de aktie zelf werd belangeloos uitgevoerd door enkele medewerkers van onder andere Radio Houten in de periode 1999 - 2003. Alle verhalen staan op cd's en zijn in principe beschikbaar voor verspreiding. En om dit mogelijk te maken zoeken we sponsors.

De sponsor zou een lokaal of regionaal georienteerde instelling (bedrijf, commerciele organisatie o.d.) kunnen zijn met belangen in de lokale samenleving van Houten, Schalkwijk, 't Goy, Tull en 't Waal, Bunnik, Cothen, Werkhoven, Vianen, Nieuwegein.
Voor kontakt:
Aan de medewerking van sponsors zijn geen bijzondere voorwaarden verbonden. Het is de bedoeling de verhalen voor het publiek te ontsluiten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een relatiegeschenk, maar elke andere vorm zou ook kunnen.
_________________________________________________________________
Onder de verhalen bevinden zich unica waarvan je niet wist dat die bestonden...
Voor verspreiding moeten ze worden gerubriceerd naar onderwerp.
______________________________________________
Dit is een uniek project, zelden treft men zoiets aan!
Een succes voor sponsors, ga naar:
Luister naar voorbeelden...
Sponsors gezocht...
sponsors
info@pcoene.nl