Verhalen van Houten uit de oude doos: zoals mensen vroeger in de periode tussen 1920 en 1970 hebben geleefd. Gebeurtenissen, situaties, hoop en wanhoop, geschiedenis, school, feest, oorlog en burenhulp, ziekte en hygiene, geld, schulden en armoede, mode en versleten kleding, de eerste auto, kerk, geloof en cafe...
De laatste tientallen jaren is Houten ongelofelijk veranderd, maar ook Nederland. De serie is opgetekend van de mensen zelf: oude Houtenaren die vrijwel hun hele leven in Houten en de direkte omgeving hebben gewoond, hun leven zag er heel anders uit. Door er over te vertellen blijven vele herinneringen bewaard.

Deze aktie in het kader van "oral history" vond plaats naar aanleiding
van de wens om dit beeld van vroeger vast te leggen, de aktie zelf werd belangeloos uitgevoerd door enkele medewerkers van onder andere Radio Houten in de periode 1999 - 2003. Alle verhalen staan op cd's en zijn NU in principe beschikbaar voor verspreiding en om dit mogelijk te maken zoeken we sponsors. DIT IS EEN UNIEK PROJECT.

De sponsor zou een lokaal of regionaal georienteerde instelling (bedrijf, commerciele organisatie o.d.) kunnen zijn met belangen in de lokale, regionale samenleving van Houten, Schalkwijk, 't Goy, Tull en 't Waal, Bunnik, Cothen, Werkhoven, Vianen, Nieuwegein of zelfs heel Nederland.

Voor kontakt:
Aan de medewerking van sponsors zijn geen bijzondere voorwaarden verbonden. Het is de bedoeling de verhalen voor het publiek te ontsluiten. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een relatiegeschenk, maar elke andere vorm zou ook kunnen.
Onder de verhalen bevinden zich unica waarvan je niet wist dat die bestaan...
Ze moeten gerubriceerd worden en voor verspreiding worden voorbereid.
U kunt ook gebruik maken van een faxformulier:
UNIEK VOOR SPONSORS
Please activate Java...
Luister zelf naar voorbeelden...
FAXFORMULIER
info@pcoene.nl